Dodon: „Nu va fi nici referendum, nici anticipate. Durleșteanu trebuie să devină prim-ministru”

2659
0
Liderul PSRM, Igor Dodon

Socialiștii nu vor iniția procedura de demitere a Maiei Sandu din funcția de președinte al R.Moldova. Declarații în acest sens a făcut, într-o emisiune la postul public de televiziune, liderul PSRM, ex-președintele Igor Dodon, invocând faptul că un eventual impeachment ar fi prea costisitor. „Nu va fi nici referendum și nici anticipate. Anticipate teoretic pot fi, dacă noi o să avem dialog și dacă o să stabilizăm situația, cu un Guvern temporar și după aceasta vom merge la anticipate. Dar care este sensul să mergi la referendum? Să cheltui o sută și ceva de milioane de lei pentru referendum, pentru ca apoi să revii în situația în care ești acum? (…) Pe noi nu ne deranjează acum Maia Sandu, pe noi ne deranjează interesele cetățenilor. Iar cu Maia Sandu totu-i clar. A încălcat Constituția de două ori în decurs de două luni. O să vină timpul și o să răspundă”, spune el.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit lui Dodon, Mariana Durleștenu are în continuare sprijinul majorității din Parlament și va fi propusă din nou pentru desemnare la funcția de prim-ministru, în cazul unor consultări la Președinție, conform deciziei Curții Constituționale.

„Doamna Durleșteanu este mult mai profesionistă decât actualul președinte, și poate Maia Sandu se teme să nu fie umbrită, dar trebuie de lăsat ambițiile la o parte și de mers înainte cu respectarea prevederilor Constituției”, afirmă liderul socialiștilor.

Dodon a dezvăluit, de altfel, că el a fost cel care a venit cu ideea candidaturii Marianei Durleșteanu, în pofida unor declarații anterioare ale acesteia, care afirma că a primit invitația de la președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi. „I-am spus dnei Grecianîi că am o idee năstrușnică, un candidat interesant. „Am sunat-o pe Mariana Durleșteanu, ne-a spus că are nevoie de timp ca să se gândească și ulterior a acceptat”, a precizat Dodon.

În acest context, el a schițat, din nou, mai multe scenarii. „Unu. Dna Maia Sandu coboară pe pământ și execută hotărârea Curții Constituționale, în cazul dat trebuie să semneze decretul de desemnare a dnei Durleșteanu la funcția de prim-ministru. Scenariul doi, nu va fi nici referendum, nici anticipate și atunci vom avea un guvern interimar până la alegerile ordinare. Scenariul trei presupune destabilizare totală, proteste în masă”, a declarat Igor Dodon.

Amintim că, în pofida deciziei de marți a Curții Constituționale, președinta Maia Sandu s-a arătat decisă să nu accepte candidatura Marianei Durleșteanu la funcția de prim-ministru, promovată cu insistență de majoritatea formată în jurul PSRM. „Ca să fie foarte clar: așa-zisa lor majoritate nu are nimic în comun cu salvarea țării. Țara trebuie salvată de hoți”, a declarat șefa statului. „La anticipate sau la referendum, oamenii vor decide viitorul lor și al țării”, a accentuat Maia Sandu.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE