Natalia Gavriliță, solidară cu Maia Sandu: Singura cale este dizolvarea Parlamentului

1463
0
Premierul desemnat, Natalia Gavriliță
Premierul desemnat, Natalia Gavriliță

Fosta ministră a Finanțelor în Guvernul Sandu, Natalia Gavriliță, a cărei desemnare repetată la funcția de prim-ministru a fost declarată neconstituțională, se arată solidară cu șefa statului, afirmând că „singura cale pentru transformarea profundă a țării și întoarcerea statului cetățenilor este resetarea Parlamentului”. Echipa cu care Gavriliță a mers în Parlament, mai spune Gavriliță, „rămâne alături de cetățeni contra hoților politici”.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Este evident că nu pot avea loc schimbări reale în justiție, în instituții, în întreprinderile de stat, în aplicarea legii fără un Parlament curat. Programul anti-corupție, pro-dezvoltare rămâne valabil și îl vor vota cetățenii la anticipate”, scrie Natalia Gavriliță, într-un mesaj pe Facebook.

Pe de altă parte, deputații din Partidul „Șor” și transfugii din gruparea „Pentru Moldova” îi aduc elogii Marianei Durleșteanu, reafirmându-și susținerea pentru candidata la șefia Guvernului promovată de PSRM. „Mariana Durleșteanu este cunoscută drept un profesionist în domeniul financiar, un negociator și un diplomat cu experiență, care va reuși să identifice soluții pentru a scoate țara din criză și pentru a obține susținerea partenerilor externi ai Republicii Moldova”, potrivit unui comunicat al Partidului „Șor”, în care este condamnată o presupusă intenție a Maiei Sandu de a nesocoti Constituția.

Menționăm în acest context că, în ajun, fruntașii socialiști declarau că vor insista asupra desemnării Marinei Durleșteanu la funcția de premier. Miercuri, însă, Igor Dodon a anunțat că deputații PSRM vor iniția un dialog cu reprezentanții celorlalte fracțiuni parlamentare, cu scopul de a găsi o soluție pentru depășirea crizei politice, acuzând-o pe Maia Sandu că ar fi autoarea acestei crize.

În pofida deciziei Curții Constituționale, președinta Maia Sandu s-a arătat marți seara decisă să nu accepte o candidatură promovată de majoritatea formată în jurul PSRM. „Ca să fie foarte clar: așa-zisa lor majoritate nu are nimic în comun cu salvarea țării. Țara trebuie salvată de hoți”, a declarat șefa statului.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE