Natalia Gavriliță, solidară cu Maia Sandu: Singura cale este dizolvarea Parlamentului

1165
0
Premierul desemnat, Natalia Gavriliță
Premierul desemnat, Natalia Gavriliță

Fosta ministră a Finanțelor în Guvernul Sandu, Natalia Gavriliță, a cărei desemnare repetată la funcția de prim-ministru a fost declarată neconstituțională, se arată solidară cu șefa statului, afirmând că „singura cale pentru transformarea profundă a țării și întoarcerea statului cetățenilor este resetarea Parlamentului”. Echipa cu care Gavriliță a mers în Parlament, mai spune Gavriliță, „rămâne alături de cetățeni contra hoților politici”.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

„Este evident că nu pot avea loc schimbări reale în justiție, în instituții, în întreprinderile de stat, în aplicarea legii fără un Parlament curat. Programul anti-corupție, pro-dezvoltare rămâne valabil și îl vor vota cetățenii la anticipate”, scrie Natalia Gavriliță, într-un mesaj pe Facebook.

Pe de altă parte, deputații din Partidul „Șor” și transfugii din gruparea „Pentru Moldova” îi aduc elogii Marianei Durleșteanu, reafirmându-și susținerea pentru candidata la șefia Guvernului promovată de PSRM. „Mariana Durleșteanu este cunoscută drept un profesionist în domeniul financiar, un negociator și un diplomat cu experiență, care va reuși să identifice soluții pentru a scoate țara din criză și pentru a obține susținerea partenerilor externi ai Republicii Moldova”, potrivit unui comunicat al Partidului „Șor”, în care este condamnată o presupusă intenție a Maiei Sandu de a nesocoti Constituția.

Menționăm în acest context că, în ajun, fruntașii socialiști declarau că vor insista asupra desemnării Marinei Durleșteanu la funcția de premier. Miercuri, însă, Igor Dodon a anunțat că deputații PSRM vor iniția un dialog cu reprezentanții celorlalte fracțiuni parlamentare, cu scopul de a găsi o soluție pentru depășirea crizei politice, acuzând-o pe Maia Sandu că ar fi autoarea acestei crize.

În pofida deciziei Curții Constituționale, președinta Maia Sandu s-a arătat marți seara decisă să nu accepte o candidatură promovată de majoritatea formată în jurul PSRM. „Ca să fie foarte clar: așa-zisa lor majoritate nu are nimic în comun cu salvarea țării. Țara trebuie salvată de hoți”, a declarat șefa statului.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here