Președinta Maia Sandu sugerează, fără să o spună însă direct, că e dispusă să meargă la un referendum cu privire la demiterea sa din funcție. „Noi astăzi nu avem o situație de normalitate”, a declarat ea, într-un discurs rostit marți seara, după ce decretul său cu privire la desemnarea repetată a Nataliei Gavriliță la funcția de premier a fost declarat neconstituțional. În acest fel, ea a lăsat să se înțeleagă că nu intenționează să accepte candidatura Marianei Durleșteanu, promovată cu insistență de majoritatea formată în jurul PSRM. „Ca să fie foarte clar: așa-zisa lor majoritate nu are nimic în comun cu salvarea țării. Țara trebuie salvată de hoți”, spune șefa statului, cu referire la politicienii care au declarat în repetate rânduri că pledează pentru alegeri anticipate, iar acum susțin că e nevoie de un guvern temporar, care să salveze R.Moldova.
Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.
SUSȚINE„Eu nu îi cred. Nu îi cred atunci când spun că vor susține un guvern care să ajute oamenii să depășească criza pandemică și economică”, a declarat Maia Sandu.
Ea a argumentat, invocând faptul că tocmai deputații care formează în prezent majoritatea în Parlament nu au acceptat să includă în bugetul de stat un fond de garantare a creditelor în susținerea micilor întreprinderi și a agricultorilor, au aprobat Bugetul pentru 2021 cu un deficit de miliarde de lei, care trebuie acoperit din finanțare externă, și, exact în aceeași zi au adoptat legi care fac imposibilă obținerea acestei finanțări externe și nici măcar nu au alocat bani pentru cumpărarea vaccinului anti-COVID.
Maia Sandu le-a mai cerut deputaților „care nu sunt prinși în mrejele clanurilor mafiote” să-și asume curajul de a merge în alegeri anticipate, amintindu-și acum de anul 2016, „atunci când oligarhul Plahotniuc, cumpărând mai mult de o treime din deputați de la mai multe partide, și-a încropit o majoritate parlamentară de buzunar” și ulterior a capturat total statul R.Moldova.
„Nu avem dreptul să permitem recapturarea statului. Poporul e deținătorul real al puterii în stat și este cel care poate să tranșeze această situație. La anticipate sau la referendum, oamenii vor decide viitorul lor și al țării”, a încheiat Maia Sandu.
În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.
SUSȚINE
[…] că, după decizia de marți a Curții Constituționale, președinta Maia Sandu a sugerat că e dispusă să meargă la un referendum cu privire la demiterea sa din funcție. În acest fel, ea a lăsat să se înțeleagă că nu […]