Petrocub a învins echipa campioană

754
0
Foto: Vadim Caftanat

Afirmația din titlu se referă nu doar la constatarea că Petrocub Hâncești s-a impus, pe 1 noiembrie a.c., în fața campioanei en-titre, Sheriff, ci și la faptul că echipa din Tiraspol va cuceri titlul suprem și în acest an, chiar dacă ne aflăm doar la ecuator de campionat. Cu toate acestea, victoria din acest derby al Diviziei Naționale oferă formației conduse de pe banca tehnică de Lilian Popescu nu doar o consolare de moral, ci și întărirea acesteia pe poziția a doua în clasament.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Teren în dezastru

Meciul s-a desfășurat pe o ploaie ce nu da semne că va conteni în curând. Prima mare ocazie veni în min.10 al partidei, când Iaser Țurcan, după o bâlbâială a apărării, a fentat iscusit și a șutat puternic din zona punctului cu var, mingea fiind deviată providențial în corner de către portarul „sheriffilor”, croatul Zvonimir Mikulić.

În continuare, partida derulată pe terenul Stadionului Orăşenesc din Hânceşti se transformă pentru ambele echipe într-un adevărat calvar. Ploaia prelungită, de câteva zile, a deteriorat într-un hal fără de hal gazonul, punând cruce pe orice tentativă de a organiza un joc constructiv sau cât de cât combinativ. Mingea aproape la fiecare pasă plonja prin băltoacele din teren, aducându-i pe fotbaliști într-o stare de disperare continuă.

În asemenea condiții de maidan, jucătorilor nu le rămânea decât să facă uz de pase lungi, cu boltă, care arareori își atingeau ținta. Jocul deveni atletic peste măsură, aducând a rugby prestat pe un loc viran din afara orașului. Șuturile de la distanță și fazele fixe păreau a fi unicele soluții ce ofereau acces spre poarta adversă. Mai întâi, în minutul 16, acest procedeu îl aplică mijlocașul de 19 ani al „viespilor”, Valeriu Gaiu, care trimise o torpilă de la 20 de metri distanță, însă goalkeeperul hânceștenilor, Cristian Avram, reuși cu greu să respingă umedul bolid.

Foto: Vadim Caftanat

Următoarea fază periculoasă veni în min. 32, când, după un corner executat de hânceșteni, camerunezul Melachio Douanla șută periculos din afara careului, însă compatriotul său Jacques Onana nu reuși să finalizeze. Încă peste trei minute veni rândul lui Vadim Gulceac să pună la încercare, printr-o lovitură din afara careului, vigilența lui Mikulić, care reușește, cu noroc, să respingă în față.

Petrocub, mai insistentă

În a doua repriză, Petrocub continuă să-și caute norocul la poarta oaspeților. Astfel, în min. 57. Iaser Țurcan șutează periculos de la 14 metri, pe lângă poartă. Asaltul continuă, Gulceac reușește să dribleze maiestuos chiar și pe acest teren deteriorat până la dezastru, însă Sheriff deocamdată rezistă. Nu însă și în minutul 62, când portarul Z. Mikulić alunecă la lovitura de degajare, mingea aterizează defectuos în jumătatea proprie și este interceptată de I. Țurcan. Urmează o pasă scurtă la mijlocașul ofensiv Alexandru Bejan, care, de la 18 metri, șutează plasat la colțul lung, scor 1-0.

Pe parcursul următoarelor 30 de minute de joc, atacurile echipei din Tiraspol s-au împotmolit în rezistența masivă a echipei din Hâncești, dar și în mlaștina vâscoasă a terenului din localitate. Este prima înfrângere a campioanei en-titre în acest sezon și a doua suferită de la începutul anului calendaristic, tot în fața celor de la Petrocub Hâncești, după cea înregistrată în semifinalele Cupei Moldovei, cu același 1-0.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE