Ultima oră! Directorul Serviciului Vamal, Igor Talmazan, și-a anunțat demisia, după cazul de corupție de la aeroport

310
0

Directorul Serviciului Vamal, Igor Talmazan, și-a anunțat azi, 4 aprilie, demisia din funcție, după ce, pe 1 aprilie, șapte inspectori de la Postul vamal din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău (AIC) au fost reținuți într-un dosar de corupție.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În mesajul său prin care și-a anunțat demisia, Igor Talmazan susține că este vorba de o demisie de onoare.

„Totuși, mai este mult de lucru în domeniul integrității instituționale și eticii profesionale. Ultimul caz, în care au fost documentați la Postul Vamal Aeroport șapte inspectori vamali bănuiți pentru fapte de corupție, arată că mai este nevoie de multe eforturi”, a scris acesta în mesajul său când și-a anunțat demisia.

Potrivit lui Talmazan, lupta împotriva corupției este un efort de lungă durată „și cred că este nevoie de o energie nouă pentru a accelera și a duce la capăt această misiune, iar noul conducător trebuie să pună accent sporit pe domeniul integrității instituționale.”
Igor Talmazan a deținut funcția de director al Serviciului Vamal în perioada septembrie 2021 – noiembrie 2022, fiind numit din nou în funcție la data de 20 februarie 2023.

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE