Șefa statului, de Ziua Mondială a Sindromului Down„Îmi doresc să oferim cu toții ajutor, în loc de stereotipuri și incluziune, în locul separării”

294
0

Pe data de 21 martie este marcată Ziua Mondială a Sindromului Down, cu acest prilej Președinta Maia Sandu a venit cu un mesaj.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Speranța mea e să ajungem împreună la ziua în care această diagnoză să nu mai fie o sentință. Îmi doresc să oferim cu toții ajutor, în loc de stereotipuri și incluziune, în locul separării. Tocmai de aceea am ales ca premiul „Timișoara pentru Valori Europene” să fie donat unei organizații care promovează incluziunea copiilor cu sindromul Down”, a spus șefa statului. 

De asemenea, Președinta a îndemnat cetățenii să susțină organizația „Prietena Mea”, fondată de Ludmila Adamciuc, dar și alte organizații care sprijină acești copii.

„Să ne inspirăm de la bunătatea copiilor și adulților cu sindromul Down și să le susținem pasiunile; să le descoperim curiozitățile și să îi ajutăm să viseze.

Îndemn părinții să discute cu propriii copii despre prietenie și nediscriminare – e și acesta un mod prin care ne transformăm țara. Încurajez școlile să devină spații mai incluzive, în care toți copiii au șansa să lege prietenii și în care toți copiii au acces la cunoaștere – diferiți, dar egali. Vă îndemn pe toți să alegem să devenim, împreună, mai buni”, a conchis șefa statului.

Fondatoarea organizației „Prietena mea”, Ludmila Adamciuc, s-a adresat comunității prin intermediul unui mesaj publicat pe pagina sa de socializare. Ea îndeamnă societatea să poarte șosete fără pereche. „Șosetele desperecheate simbolizează unicitatea adusă de cel de-al treilea cromozom, numărul 21.”

„Prieteni! Azi 21 martie celebrăm ziua internațională a sindromului Down. De la Prietena mea pentru fiecare câte o floare – în semn de recunoștință. Câte un mulțumesc și o îmbrățișare pentru fiecare părinte lumină. Îndrăzniți să purtați șosete diferite sau fără pereche! A purta șosete de culori și modele diferite este o modalitate prin care puteți contribui la sporirea gradului de conștientizare și acceptare pentru această cauză genetică. Șosetele desperecheate simbolizează unicitatea adusă de cel de-al treilea cromozom, numărul 21”, a scris Ludmila Adamciuc.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE