Deputații, solidari cu persoanele cu sindrom Down: „Să le oferim oportunități egale”

287
0

De Ziua mondială a sindromului Down, un grup de părinți și dascăli ai copiilor cu sindrom Down au asistat la ședința plenară a Parlamentului.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În deschiderea ședinței, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a adresat un mesaj de susținere și incluziune a persoanelor cu sindrom Down.

„Vă mulțumim că ne reamintiți că incluziunea începe de la noi, iar fiecare dintre noi poate și trebuie să contribuie la o societate mai incluzivă. E de datoria noastră să acceptăm și să valorificăm diversitatea, să oferim oportunități egale. Fiecare dintre noi are nevoie de dragostea celor din jur pentru a crește, a se dezvolta și a fi fericit”, a afirmat șeful legislativului.

Tot astăzi, Parlamentul găzduiește expoziția de fotografii cu genericul „Suntem diferiți, dar la fel”. Este un proiect inedit, ce include 31 de fotografii cu copiii soarelui de la AO „Sunshine” din capitală și persoane cunoscute din Republica Moldova. Momentul a constituit un prilej de socializare și interacțiune între deputați și părinții prezenți la Parlament.

Tot astăzi, parlamentarii s-au alăturat campaniei de sensibilizare în vederea incluziunii și acceptării persoanelor cu sindrom Down în societate. Deputații au purtat panglici galbene și albastre și ciorapi de culori diferite.

Ziua mondială a sindromului Down este marcată anual pe data de 21 martie, sindromul Down fiind o boală genetică cromozomială care afectează aproximativ unul din o mie de copii. Evenimentele organizate, astăzi, la Parlament, au avut drept scop solidarizarea cu persoanele cu sindromul Down, promovarea incluziunii și creșterea gradului de interacțiune socială a acestora.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE