Rita Lefter-Simașco a fost desemnată în funcția de membru al CEC

308
0

Rita Lefter-Simașco a fost desemnată în funcția de membru al Comisiei Electorale Centrale (CEC). Un PROIECT de hotărâre care prevede acest lucru a fost votat de 53 de deputați.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Rita Lefter-Simașco este licențiată în drept și deține o diplomă de master în același domeniu. Aceasta a activat în cadrul Direcției generale economie, reforme și relații patrimoniale și în Direcția generală economie, comerț și turism a Consiliului municipal Chișinău. Din septembrie 2021, Rita Lefter-Simașco activează în cadrul Parlamentului Republicii Moldova, ocupând funcțiile de consilier și de șef de cabinet al președintelui Fracțiunii „Partidul Acțiune și Solidaritate”.

Candidatura Ritei Lefter-Simașco a fost propusă de Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate”, după ce Ludmila Lupașco a demisionat din funcția de membru al CEC. Comisia Electorală Centrală este un organ colegial, format din nouă membri. Unul dintre ei este desemnat de Președintele Republicii Moldova, iar opt – de Parlament, cu votul majorității.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE