Guvernatoarea BNM, Anca Dragu: Cine nu investește azi în Republica Moldova va regreta peste cinci-zece ani

332
0

Cine nu investește azi în Republica Moldova va regreta peste cinci-zece ani, a declarat Guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei, Anca Dragu, într-un interviu pentru Agerpres.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Guvernatoarea consideră că furtul miliardului de dolari din sistemul bancar din Republica Moldova a reprezentat o traumă pentru întreaga economie a acestui stat și susține că, atât banca centrală de la Chișinău, cât și autoritățile moldovene, trebuie  să adopte măsuri pentru ca „un asemenea moment să nu se repete vreodată”.

Guvernatoarea și-a manifestat îngrijorarea față de nivelul scăzut de intermediere financiară din Republica Moldova, arătând că valoarea creditelor acordate de sistemul bancar raportată la Produsul Intern Brut este de patru ori mai mică decât media Uniunii Europene.

Anca Dragu a vorbit și despre perspectiva de aderarea la Uniunea Europeană, care ar trebui să plaseze Republica Moldova în topul preferințelor investitorilor străini. Ea consideră că investitorii care nu investesc acum în Republica Moldova vor regreta peste cinci-zece ani.

Din punctul de vedere al Guvernatoarei Băncii Centrale a Moldovei, Anca Dragu, domeniile IT și energie sunt cele mai atractive pentru firmele interesate să se dezvolte în stânga Prutului.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE