MMPS va reangaja, începând din luna mai, cei aproximativ 650 de asistenți personali care au fost demiși de Primăria municipiului Chișinău

287
0

Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) va reangaja, începând din luna mai cei aproximativ 650 de asistenți personali care au fost demiși de Primăria municipiului Chișinău. Totodată, cele 550 de persoane, cărora le-a fost redusă norma de muncă, vor fi remunerate cu normă întreagă, așa cum a fost până în luna ianuarie a anului curent.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Acești oameni au în îngrijire rude cu dizabilități severe și primarul municipiului Chișinău i-a lăsat fără venituri. Guvernul nu va permite ca asistenții personali să stea blocați între incompetența primarului Ceban de a administra banii publici și victimizarea lui prin minciuni”, a punctat prim-ministrul Dorin Recean.

Totodată, potrivit ministrului Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, în luna martie, toți asistenții personali care au avut de suferit de pe urma acțiunilor abuzive ale Primăriei municipiului Chișinău vor primi o plată în sumă fixă de 5000 de lei, iar în aprilie vor beneficia de încă un ajutor bănesc, în funcție de proporția în care a fost diminuată norma sau încetarea totală a raporturilor de muncă.

„Ceea ce a făcut primarul Ceban este ilegal și ministerul a sesizat Centrul Național Anticorupție cu privire la depășirea atribuțiilor. De asemenea, am atacat în instanță acțiunile ilegale întreprinse de direcțiile municipale care au demis abuziv asistenții personali. Serviciul de Asistență Personală a fost și este finanțat din resursele proprii ale municipalității, iar reforma RESTART nu a adus schimbări sau ingerințe în mandatul Primăriei capitalei pe acest domeniu”, a mai declarat Alexei Buzu.

Amintim că, începând de ieri, 19 martie, asistenții personali sunt anunțați, prin intermediul mesajelor pe telefonul mobil, despre disponibilitatea de ridicare a plății, care poate fi încasată la orice oficiu poștal. Persoanele care au fost prejudiciate, dar nu au primit SMS, sunt îndemnate să sune la numărul de telefon: 067779370.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE