Viceprim-ministra Cristina Gherasimov va întreprinde o vizită de lucru la Bruxelles și la Berlin

313
0
Foto: TVR Moldova

În perioada 11-14 martie, viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, va întreprinde o vizită de lucru la Bruxelles, iar pe 15 martie va continua cu o vizită la Berlin. Viceprim-ministra Gherasimov va pleca la Bruxelles împreună cu colegii responsabili de analiza legislației europene de la Ministerele Muncii și Protecției Sociale, Afacerilor Interne, Finanțelor, Sănătății, Educației și Cercetării, Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Dezvoltării Economice și Digitalizării și cel al Mediului.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Din delegație vor mai face parte reprezentanți ai Băncii Naționale a Moldovei și ai altor instituții publice. Pe durata acestor zile, vor participa la mai multe sesiuni explicative privind legislația UE, cu accent pe:

Capitolul 2: Libera circulație a lucrătorilor Capitolul 3: Dreptul de stabilire și libertatea de a presta servicii

Capitolul 7: Dreptul proprietății intelectuale

Capitolul 8: Politica în domeniul concurenței

Capitolul 9: Serviciile financiare Sesiunile sunt parte a procesului de evaluare a legislației europene, în cadrul cărora Comisia Europeană prezintă și explică fiecare capitol din legislația comunitară.

Ulterior, pe 15 martie, viceprim-ministra Gherasimov va întreprinde o vizită la Berlin, unde are programate mai multe întrevederi cu oficiali germani, printre care cu Anna Lührmann, ministra de stat pentru Europa și Climă. Pe durata aflării în capitala germană, viceprim-ministra va participa la conferința „Consolidarea Europei – gestionarea simultană a extinderii și a reformelor în UE”, organizată de grupul parlamentar al Verzilor din Bundestag.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE