Pasagerii care au cumpărat bilete de avion vor fi printre primii care își vor recupera banii în cazul în care compania avia va intra în insolvabilitate

321
0

Proiectul prevede completarea Legii insolvabilității cu un punct nou potrivit căruia pasagerii care au cumpărat bilete de avion vor fi printre primii cărora li se vor întoarce banii, atunci când compania intră în insolvabilitate.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Agenții economici încasează pe conturile bancare sume enorme rezultate din vânzarea biletelor pentru curse care eșuează, supraîndatorându-se față de pasageri. Anul 2023 a demonstrat o tendință negativă la capitolul numărului de petiții înaintate de consumatorii din domeniul aviației civile”, menționează în nota informativă autorii inițiativei legislative Radu Marian și Sergiu Lazarencu. Potrivit acestora, până acum pasagerii se clasau abia în rangul șapte după prioritate la întoarcerea datoriilor, iar acum aceștia vor fi printre primii.

Autorii proiectului de lege mai menționează că, în prezent, sunt peste 28 de mii de cetățeni care nu și-au primit banii înapoi pentru procurarea biletelor de la compania „Air Moldova”. Este vorba de 75 de mii de bilete în sumă de aproximativ 9 milioane de euro.

Membrii Comisiei economie, buget și finanțe au aprobat raportul la proiectul de lege pentru modificarea articolului 43 din Legea insolvabilității și vor propune examinarea și aprobarea acestuia în ședința în plen a Parlamentului.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE