Executivul despre așa-numitul congres de la Tiraspol: O scamatorie care nu-și merită titlurile tensionate din buletinele de știri

399
0

Cu referire la acuzațiile lansate de administrația de la Tiraspol despre blocajul economic al regiunii, subiect discutat azi la „congresul aleșilor locali de toate nivelurile, Guvernul de la Chișinău a spus clar și ferm, astăzi, după ședința Executivului, prin intermediul purtătorului său de cuvânt, Daniel Vodă, că „nu există pericole de escaladare și destabilizare a situației în regiunea transnistreană a Republicii Moldova”.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Este o altă campanie prin care se încearcă isterizarea societății în jurul așa-numitului eveniment de la Tiraspol. Nu vedem pericole de destabilizare la etapa actuală. Urmărim foarte atent și reiterăm că regiunea transnistreană este aliniată la obiectivul de pace și securitate al Republicii Moldova. Este un alt eveniment propagandistic. O scamatorie care nu-și merită live-le jurnaliștilor străini sau titlurile tensionate din buletinele de știri”, a comunicat jurnaliștilor purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

Menționăm că autoritățile nerecunoscute din regiunea transnistreană  organizează astăzi un congres „al aleșilor locali de toate nivelurile”, la Tiraspol, unde se discută „situația social-economică și politică complicată” din regiune, după intrarea în vigoare a modificărilor la Codul Vamal de la 1 ianuarie curent, care obligă agenții economici din regiunea transnistreană să achite taxe în bugetul Republicii Moldova.

La congres urmează să participe circa 650 de consilieri locali.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE