Vicepremierul Mihai Popșoi va participa la cea de-a 60-a ediție a Conferinței de Securitate de la Munich

273
0

În perioada 16-18 februarie 2024, ministrul afacerilor externe Mihai Popșoi va participa la cea de-a 60-a ediție a Conferinței de Securitate de la München. Inițiată în 1963, conferința este un eveniment anual de nivel înalt și unul dintre cele mai importante forumuri pentru dezbateri și schimburi de opinii pe teme de actualitate și politici de securitate internațională.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Agenda ediției din acest an va include discuții pe marginea rolului Europei în securitate și apărare, consecințele războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, noi viziuni asupra ordinii globale, implicațiile schimbărilor climatice în materie de securitate și altele. Evenimentul va reuni peste 50 de șefi de stat și de guvern și mai mult de 100 de miniștri din întreaga lume.

În marja conferinței, vicepremierul Popșoi va avea o serie de întâlniri bilaterale cu omologi, parlamentari și șefi de organizații internaționale. Discuțiile vor viza aspecte de actualitate ale agendei internaționale, inclusiv vulnerabilitățile generate de contextul global actual, oportunitățile de fortificare a colaborării bilaterale, precum și parcursul european al țării noastre.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE