De Ziua Națională a Lecturii, Președinta Maia Sandu l-a decorat  pe scriitorul Mircea Cărtărescu cu „Ordinul de Onoare”

289
0

Ieri, de Ziua Națională a Lecturii, Președinta Maia Sandu a subliniat că a avut privilegiul și onoarea să-l primească în calitate de oaspete pe Mircea Cărtărescu, unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori români ai timpurilor moderne. Autorul este tradus în peste 20 de limbi ale lumii, citit, prețuit și admirat pe toate continentele.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Domnul Cărtărescu este un adevărat ambasador al culturii românești. Ne bucurăm că a ales să vină pentru prima data la Chișinău, împreună cu soția sa, scriitoarea Ioana Nicolaie, în această simbolică zi – chiar de ziua de naștere a poetului Grigore Vieru”, a menționat șefa statului.

Președinta a spus că Ordinul de Onoare, pe care i l-a oferit scriitorului este o formă modestă a recunoștinței  pentru extraordinarul talent literar, pentru susținerea și prietenia pe care le-o poartă scriitorilor din Republica Moldova, pentru ochiul atent cu care urmărește realitățile țării noastre și pentru implicarea sinceră în promovarea aspirațiilor europene ale Moldovei.

„Mircea Cărtărescu este iubit în Republica Moldova, m-am convins încă o dată urmărindu-l în punctul culminant al acestei vizite, pe scena Teatrului Național „Mihai Eminescu”, în dialog cu Emilian Galaicu-Păun”, a punctat Președinta.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE