Ieri, a încetat din viață Elena Strâmbeanu, o remarcabilă prezentatoare a Televiziunii Naționale în anii 1963-1976

871
0
Sursa foto: Facebook/ Alina Radu

Ieri, a încetat din viață Elena Strâmbeanu, o remarcabilă prezentatoare a Televiziunii Naționale în anii 1963-1976, anunță Ministerul Culturii al Republicii Moldova.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Jurnalista Viorica Cucereanu a scris, în 2006, un text despre fosta crainică a audiovizualului naţional, „NEuitata” Elena Strâmbeanu.

„A plecat pe drumul fără întoarcere Elena Strâmbeanu, o inegalabilă prezentatoare a Televiziunii Naționale în perioada anilor 1963-1976. Avea o ținută nobilă, distinsă, o dicție clară, frumoasă și o pronunție perfect românească pentru acele timpuri.

Cu aceeași eleganță, tact și competență prezenta programe de știri, emisiuni cu personalități culturale ale timpului, dar și cu oameni simpli. Și-a împărtășit cu generozitate experiența tinerei generații de prezentatori TV.

Un destin nemilos i-a marcat și i-a curmat cariera în televiziune și, cu regret, astăzi nu avem nicio imagine TV cu mult regretata și neuitata Elena Strâmbeanu.” – se spune în necrologul plasat pe pagina televiziunii publice, TV Moldova 1.

Elena Strâmbeanu s-a născut la 17 noiembrie 1940 în satul Plopi, Dondușeni.

Fie-i eternă amintirea!

Condoleanțe familiei și tuturor celor care au admirat-o și prețuit-o!

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE