Agenția Achiziții Publice va fi reorganizată 

390
0

Calitatea procesului de achiziții publice va fi îmbunătățită. În acest sens, Cabinetul de miniștri a aprobat un nou Regulament cu privire la organizarea și funcționarea Agenției Achiziții Publice. Necesitatea reorganizării este argumentată de stabilirea noilor sarcini pe dimensiunea de achiziții sectoriale și achiziții de valoare mică.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Proiectul privind reorganizarea instituției prevede mai multe modificări ce țin de structură, organigramă, efectivul-limită și atribuții. De asemenea, documentul reglementează misiunea, domeniile de activitate și funcțiile de bază ale Agenției.

În proiect este stabilit și modul în care Agenția va monitoriza conformitatea desfășurării procedurilor de achiziții publice și achiziții de valoare mică, va organiza seminare de instruire și va acorda suport metodologic autorităților contractante și operatorilor economici.

Menționăm că, prin aprobarea prezentului Regulament, Ministerul Finanțelor urmărește asigurarea eficientă, democratică, transparentă și responsabilă a cadrului legal în domeniul achizițiilor publice și sectoriale.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE