Executivul a alocat, pentru decembrie, peste 4,8 milioane de lei pentru întreținerea centrelor de plasament temporar pentru persoane refugiate

369
0

Suma de 4,8 milioane de lei va fi alocată din Fondul de rezervă pentru acoperirea cheltuielilor legate de întreținerea și activitatea centrelor de plasament temporar pentru persoane refugiate, pentru luna decembrie 2023. O hotărâre în acest a fost aprobată de Executiv.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Peste două milioane de lei vor fi alocați autorităților administrației publice locale de nivelul doi, iar 438 de mii de lei – autorităților administrației publice locale de nivelul întâi.

Totodată, către Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) va fi transferată suma de aproape 2,3 milioane de lei pentru acoperirea costurilor de întreținere a centrelor de plasament temporar, create de instituții publice, întreprinderi de stat, de societăți cu capital majoritar de stat și de organizații necomerciale.

În același timp, peste 53 de mii de lei vor fi redirecționați pentru acoperirea costurilor de întreținere a Centrului de plasament temporar pentru persoane refugiate, creat de autoritatea administrativă din subordinea MMPS.

Odată cu expirarea, la 31 decembrie 2023, a stării de urgență, mecanismul de alocare a resurselor financiare pentru centrele de plasament temporar nu mai este disponibil. Astfel, a fost necesară acordarea unor alocații financiare din Fondul de rezervă al Guvernului pentru acoperirea cheltuielilor din luna decembrie 2023.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE