Executivul a aprobat Legea cu privire la denumirile geografice. Se vor exclude denumirile asemănătoare sau cele care pot crea confuzii

361
0

Denumirile tuturor obiectelor geografice de pe teritoriul Republicii Moldova, sate, orașe, regiuni, etc., vor fi reglementate de o nouă lege, aprobată de Executiv.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Documentul stabilește atribuțiile autorităților în acest domeniu și specifică criteriile generale pentru denumirile geografice, ce țin de limbă și ortografiere.

Conform proiectului, la stabilirea denumirilor geografice se vor lua în considerare caracteristicile istorice, etnice, lingvistice și activitatea de bază a populației locale și se vor exclude denumirile asemănătoare sau cele care pot crea confuzii.

Autoritățile publice care inițiază procesul de atribuire sau de schimbare a denumirilor vor solicita avizul consultativ al Comisiei naționale pentru denumiri geografice. Ulterior, denumirea propusă va fi inclusă în Registrul denumirilor geografice.

În prezent, domeniul denumirilor geografice în Republica Moldova nu este reglementat de legislația națională, iar activitățile conexe acestui proces, pe parcursul anilor, au fost realizate în cadrul Academiei de Științe a Moldovei.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE