Mihai Popșoi a preluat conducerea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene

310
0

Noul membru al Guvernului a depus jurământul de învestire, în cadrul unei ceremonii în prezența președintei Maia Sandu și a prim-ministrului Dorin Recean. Astfel, Mihai Popșoi a preluat conducerea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Șefa statului a subliniat că obiectivele pe domeniul politicii externe rămân aceleași.

„Avem mult de lucru, avem de întreprins acțiuni importante pentru ca să pornim negocierile și pentru ca să realizăm negocierile de aderare la Uniunea Europeană și chiar dacă avem o instituție separată care se va ocupa de acest proces, rolul Ministerului Afacerilor Externe rămâne important în special pentru a conlucra în continuare cu statele membre ale Uniunii Europene. De asemenea, prioritară rămâne relația noastră cu România și așteptarea este să urgentăm, să continuăm să realizăm proiecte foarte importante pentru Republica Moldova. O altă prioritate este solidaritatea continuă față de Ucraina. Vreau să amintesc că Ucraina este țara care ne ajută să ne protejăm pacea și suntem datori să facem totul pentru ca Ucraina să reziste pentru ca Ucraina să primească sprijin internațional în continuare.” – a declarat Maia Sandu.

În discursul său, prim-ministrul Dorin Recean a vorbit despre sarcinile ce-i revin noului conducător al MAEIE în special în ceea ce ține de procesul nostru de aderare la UE și pașii următori care vor fi îndepliniți.

„În noua funcție, cea de ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene voi promova interesele Republicii Moldova și voi construi relații externe puternice și benefice țării și cetățenilor”, a declarat noul ministru.

Menționăm că Mihai Popșoi a preluat funcția de ministru de externe după ce Nicu Popescu și-a depus mandatul, săptămâna trecută. Funcția de ministră pentru afaceri europene va fi ocupată de către Cristina Gherasimov. Aceasta va fi negociatorul-șef al Republicii Moldova în procesul de integrare în UE.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE