Vânătoarea de mistreți de la Hîncești// Inspectoratul pentru Protecția Mediului a demarat propria anchetă 

538
0
Cu referire la incidentul de la vânătoarea în care a fost implicat un inspector de mediu, Inspectoratul pentru Protecția Mediului informează  că vânătoarea a avut loc în extravilanul localității Caracui, în cadrul Întreprinderii pentru Silvicultură Hîncești-Silva, Ocolul Silvic Bozieni, Cantonul Silvic nr. 8. Trupul de pădure a fost arendat în scopuri de gestionare cinegetică către S.R.L. „Vila Vânătorului”.
Potrivit comunicatului, în timpul desfășurării vânătorii au fost respectate normele legale, conform caietelor de vânătoare specifice.
Cu toate acestea, în contextul participării inspectorului de mediu, care a primit o rană prin împușcare, Inspectoratul pentru Protecția Mediului a decis să demareze o anchetă internă pentru a investiga detaliile și circumstanțele acestui caz.
La moment se cunoaște că inspectorul de mediu se afla la vânătoare în afara orelor de serviciu.
Șeful Inspectoratului pentru Protecția Mediului Ion Bulmaga, informează publicul că „vânătoare în cauză s-a desfășurat în condiții legale, având la bază regulile stricte de gestionare a fondului forestier arendat.
Cu toate acestea, este important să clarificăm orice îngrijorare legată de implicarea unui membru al echipei noastre în astfel de activități, în special în afara orelor de serviciu”.
Menționăm că polițiștii au fost sesizați în după-amiaza zilei de 14 ianuarie curent, precum că în extravilanul localității Caracui din raionul Hîncești a fost depistat un bărbat de 34 de ani din același raion cu o plagă provocată prin împușcare, în circumstanțe necunoscute deocamdată.
Preliminar, polițiștii au stabilit că victima, împreună cu alte 16 persoane, au organizat o vânătoare de mistreți, autorizată pe un teren forestier din localitate.

În baza actelor ridicate s-a stabilit că toți cei 17 bărbați sunt posesori legali de arme și dețin carnete de vânător.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Chiar dacă bărbatul rănit inițial a declarat că personal s-ar fi împușcat accidental, Poliția în comun cu procurorii examinează și alte versiuni.

Bărbatul care a fost împușcat duminică, 14 ianuarie, la o vânătoare în extravilanul localității Albina, din raionul Cimișlia, ar fi Vasile Moraru, șeful subdiviziunii teritoriale a Inspectoratului pentru Protecția Mediului Hîncești.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE