CEC// Doar 20 de partide politice au realizat obligația și au depus rapoartele financiare

310
0
alegeri locale generale

Comisia Electorală Centrală (CEC) atenționează partidele politice că astăzi, 15 ianuarie 2024, este data limită de prezentare a rapoartelor privind gestiunea financiară pentru cel de al doilea semestru al anului 2023.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit prevederilor art. 29 din Legea nr. 294/2007 privind partidele politice, ale Codului electoral și ale Regulamentului privind finanțarea activității partidelor politice, raportul se prezintă în format electronic, prin intermediul SSI „Control Financiar”.

Partidele beneficiare de alocații de la bugetul de stat prezintă raportul și Curții de Conturi.

Raportul urmează a fi semnat de către conducătorul și trezorierul partidului politic. Ambii poartă răspundere pentru corectitudinea datelor și a informațiilor prezentate, precum și pentru neprezentarea acestora. Dacă raportul privind gestiunea financiară este semnat de către persoana care asigură interimatul funcției conducătorului partidului politic, acesta prezintă confirmarea Agenției Servicii Publice.

CEC menționeăză că până la moment, doar 20 de partide politice au realizat obligația și au depus rapoartele financiare.

CEC atenționează că neprezentarea sau prezentarea tardivă de către partidele politice a raportului privind gestiunea financiară în termenul și formatul stabilit conform legii, inclusiv prezentarea unor date incomplete, constituie încălcare a prevederilor legale și este pasibilă de răspundere conform legislației.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE