Încă o tranzacție pe piața bancară. Aproape 100.000 de acțiuni a celei mai mari bănci din Republica Moldova, vândute

530
0

Un pachet unic de 95.600 de acțiuni a Băncii Comerciale ”Moldova-Agroindbank” S.A. au fost vândute în cadrul unei licitații cu strigare prin intermediul Bursei de Valori a Moldovei. Vânzătorul a încasat 4.971.200 lei ceea ce reprezintă 52 lei pentru o acțiune, asta deși prețul nominal este 2 lei, potrivit bizlaw.md.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit sursei, în prezent, există 103,763,400 de acțiuni ordinare emise și plătite. Înainte de martie 2023, existau 1.037.634 de acțiuni ordinare emise și plătite. Schimbarea a avut loc în urma AGEA (Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor) din 14 decembrie 2022, în care acționarii maib au aprobat fracționarea acțiunilor în proporție de 100:1.

Potrivit informațiilor prezentate de bancă, în prezent 60 de persoane fizice și juridice dețin dețineri calificate în capitalul social al băncii.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE