Apune era lui Marian Lupu. Se caută un nou șef la CCRM

586
0

Comisia de control al finanțelor publice a aprobat astăzi, 29 decembrie, în cadrul ședinței, decizia cu referire la lansarea concursului public pentru selectarea candidatului la funcția de Președinte al Curții de Conturi a Republicii Moldova. Persoanele interesate de funcția de președinte al CCRM pot depune dosarele pentru concurs până 9 februarie 2024.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Decizia a fost publicată pe pagina parlamentului.

Concursul va fi organizat și desfășurat de către Comisia de control al finanțelor publice a Parlamentului.

Regulamentul privind modul de organizare și desfășurare a concursului public pentru selectarea candidatului la funcția de Președinte al Curții de Conturi a Republicii Moldova poate fi consultat pe pagina web a Parlamentului parlament.md.

Amintim că, în prezent, președinte al  Curții de Conturi a R. Moldova este ex-politicianul Marian Lupu. Acesta deține funcția din 2019.

Preşedintele Curţii de Conturi este numit prin hotărâre de Parlament pentru un mandat de cinci ani.

Actualul președinte al CC, Marian Lupu, a fost implicat, recent, într-un scandal sexual. Șefa Direcției generale metodologie, planificare și raportare, Tatiana Vozian, susține că președintele instituției, Marian Lupu i-ar fi făcut „avansuri sexuale” și că angajații instituției se iubesc „extraconjugal”, iar șeful le încurajează pornirile.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE