Peste un milion de cetățeni din regiunea de nord a țării vor beneficia de servicii de urgență mai calitative

385
0

Peste un milion de cetățeni din municipiul Bălți și alte 11 raioane ale țării vor beneficia de asistență de urgență promptă. Astăzi, a fost inaugurat un nou sediu al Dispeceratului integrat pentru situații de urgență NORD din municipiul Bălți. La eveniment au fost prezenți premierul Dorin Recean, ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, șeful IGSU, Alexandru Oprea, reprezentanți ai autorităților publice locale din regiune.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Șeful Cabinetului de miniștri a menționat că infrastructura creată în cadrul obiectivului va contribui  la reducerea timpului de intervenție în orice situație de urgență și sporirea siguranței cetățenilor.

„Prioritatea Guvernului este întotdeauna aceeași – viața și bunăstarea oamenilor. Astăzi avem un sistem îmbunătățit, performant, pentru a asigura această prioritate. După ce Serviciul 112 va trece în gestiunea MAI, aici, la acest dispecerat, vor veni și medicii de la Urgență”, a menționat premierul Recean în cadrul evenimentului.

„Acest dispecerat va fi locul în care salvatorii, pompierii și medicii vor fi la datorie, pentru a  acționa prompt la solicitările cetățenilor. A fost o muncă enormă, efectuată în timp-record, într-un an. Demonstrăm încă o dată că suntem un partener de încredere pentru UE. Este un centru geamăn al celui care va fi inaugurat la Iași. Construim totul în spiritul valorilor europene”, a declarat ministrul Efros.

Dispeceratul Nord găzduiește serviciile specializate de salvatori și pompieri și de poliție. Acesta asigură preluarea și gestionarea situațiilor de urgență din municipiul Bălți și raioanele Briceni, Ocnița, Dondușeni, Edineț, Soroca, Drochia, Florești, Rîșcani, Glodeni, Fălești și Sîngerei.

Construcția noului sediu a fost finanțată din fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020. Valoarea totală a proiectului constituie peste 3,2 milioane de euro, 2,5 milioane fiind investiții sub formă de grant.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE