Mitropolia Moldovei anunță oprirea de a oficia cele sfinte altor șase preoți din Eparhia Chișinăului pentru trecerea la Mitropolia Basarabiei

501
0

Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove, subordonată canonic Patriarhiei de la Moscova, anunță eliberarea din funcție și oprirea de a oficia cele sfinte a altor șase preoți care au trecut împreună cu enoriașii lor la Mitropolia Basarabiei a Patriarhiei Române.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„În urma părăsirii samavolnice și lipsite de temei canonic a Eparhiei Chișinăului din cadrul Bisericii Ortodoxe din Moldova, împreună cu nesupunerea față de autoritățile bisericești ierarhic-superioare și încălcarea jurământului depus la hirotonie, Direcția mitropolitană anunță deciziile ferm luate cu privire la cei implicați. Aceste măsuri au fost adoptate în scopul menținerii disciplinei și respectării canoanelor bisericești”, anunță într-un comunicat Direcția mitropolitană, Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove.

Potrivit sursei citate, clericii eliberați din funcție și opriți de a oficia cele sfinte sunt:

Prot. mitr. Petru Storoja, paroh al bisericii „Sf. Irh. Nicolae” din mun. Chișinău, începând cu data de 5 decembrie 2023,

Preot Radu Storoja, cleric al bisericii „Sf. Irh. Nicolae” din mun. Chișinău, începând cu data de 5 decembrie 2023,

Prot. Eugen Maznic, cleric al bisericii „Sf. Irh. Nicolae” din mun. Chișinău, începând cu data de 5 decembrie 2023,

Protodiacon Marcel Rotari, cleric al bisericii „Sf. Irh. Nicolae” din mun. Chișinău, începând cu data de 5 decembrie 2023,

Prot. mitr. Maxim Melinti, paroh al bisericii „Acoperământul Maicii Domnului” din s. Ghidighici, mun. Chișinău, începând cu data de 11 decembrie 2023,

Preot Vasile Manica, cleric al bisericii „Acoperământul Maicii Domnului” din s. Ghidighici, mun. Chișinău, începând cu data de 11 decembrie 2023.

O decizie definitivă cu privire la acțiunile anticanonice întreprinse de acești clerici va fi adoptată de către Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova, marcând astfel un angajament al Bisericii de a păstra integritatea și disciplina canonică, informează Direcția mitropolitană.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE