Promo-LEX a lansat o petiție pentru eliberarea imediată și necondiționată a lui Victor Pleșcanov din detenția ilegală din stânga Nistrului

416
0

În contextul Zilei Internaționale a Drepturilor Omului, Asociația Promo-LEX a lansat o petiție pentru eliberarea imediată și necondiționată a lui Victor Pleșcanov din detenția ilegală din stânga Nistrului.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Promo-LEX încurajează comunitatea să semneze petiția pentru eliberarea imediată și necondiționată a lui Victor Pleșcanov din detenția ilegală din stânga Nistrului.

Amintim că, Victor Pleșcanov, este prima persoană condamnată anul trecut în regiunea transnistreană pentru arborarea drapelului Ucrainei și condamnarea invaziei ruse în Ucraina.
La 23 noiembrie curent, soția lui Victor Pleșcanov a anunțat pe o rețea de socializare despre faptul că acesta a fost diagnosticat cu o problemă oncologică. Informația despre problemele grave de origine necunoscută la stomac au fost confirmate ulterior și de către Stepan Popovski, jurist din regiunea transnistreană, care a semnalizat și refuzul de comunicare și informare corespunzătoare din partea structurilor transnistrene, dar și atitudinea ostilă a acestora în raport cu Victor Pleșcanov din ultimele două săptămâni.
Mai multe detalii despre Victor Pleșcanov găsiți aici: https://bit.ly/3NkZET2 și aici: https://bit.ly/47NvpfH

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE