Președinta Maia Sandu a discutat cu Șeful Parchetului Financiar Național (PNF) al Franței, Jean-François Bohnert 

303
0

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit ieri cu Șeful Parchetului Financiar Național (PNF) al Franței, Jean-François Bohnert, aflat în vizită la Chișinău. PNF are jurisdicție națională asupra celor mai complexe și grave infracțiuni economice și financiare.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În cadrul discuțiilor, Președinta a menționat că dezvoltarea Republicii Moldova depinde de rapiditatea și de calitatea cu care se lucrează pe dosarele de mare corupție și fraudă fiscală, în special pe cazurile care au prejudiciat enorm statul și cetățenii.

Venirea în Republica Moldova a misiunii conduse de domnul Bohnert va spori cooperarea instituțională și operațională între PNF și autoritățile de profil de la noi. Preluarea bunelor practici ale instituției franceze în domeniul urmăririi penale îi va ajuta pe procurorii moldoveni să fie mai eficienți în rezolvarea cazurilor de corupție la nivel înalt, spălării banilor și evaziunii fiscale complexe.

Șefa statului a apreciat deschiderea autorităților franceze de a ne ajuta în avansarea cazurilor de recuperare a bunurilor infracționale către Republica Moldova.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE