Noi măsuri pentru eficientizarea activității ANTA, aprobate de Executiv

430
0

Structura Agenției Naționale Transport Auto (ANTA) va fi optimizată, iar instituția își va desfășura activitatea în baza Regulamentului modificat. Cabinetul de miniștri a aprobat, la inițiativa Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, modificări la mai multe acte normative, care urmăresc eficientizarea activității ANTA și creșterea calității activităților de control.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Modificările vizează, în special, subdiviziunea cu funcții de supraveghere și control. În acest sens, documentul prevede constituirea a trei direcții noi – Direcția supraveghere și control operațiuni de transport rutier, Direcția supraveghere și control activități conexe și conformare și Direcția suport și protecție consumatori.

De asemenea, va fi consolidată subdiviziunea responsabilă de identificarea, prevenirea și contracararea amenințărilor, vulnerabilităților și riscurilor ce ar putea să compromită activitatea ANTA. Potrivit proiectului, echipele de control ale ANTA urmează să fie dotate cu camere video de corp, iar angajații vor fi obligați să utilizeze sistemele de supraveghere video portabile în timpul activităților de control.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE