ARBI a preluat în administrare circa 700 de mii de lei și un Lexus, și a depus pe conturile trezoreriale aproximativ 4 milioane de lei

392
0

Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) a CNA a emis un ordin de înghețare pe o sumă de peste 700  de mii de lei, în baza delegației ofițerilor de urmărire penală ai CNA și a preluat în administrare un Lexus din 2016 și alte 700 de mii de lei într-un dosar de contrabandă, informează Serviciul Relații Publice al CNA.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

De asemenea, au fost confirmate sechestrele, aplicate de ARBI, în valoare de 4 milioane de lei și au fost depuse pe conturile trezoreriale ale Agenției mijloace bănești indisponibilizate, în numerar, (în monedă națională și valută străină) în valoare de 3 810 469 de lei.

Pentru executarea delegațiilor, ARBI a expediat mai multe solicitări către furnizorii de informație atât din interiorul țării, cât și din jurisdicții de peste hotare.

În același timp, săptămâna trecută au fost recepționate răspunsuri la interpelările anterioare ale Agenției către omologii din străinătate.

La moment, ARBI are în gestiune 88 de delegații pe 60 de cauze penale în privința a 124 subiecți cu diferit statut procesual.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE