Interpreta Doina Aldea-Teodorovici ar fi împlinit, astăzi, 65 de ani

525
0
Aceasta a fost și rămâne femeia simbol al unui secol, al renașterii naționale, al stilului, rafinamentului, cu o voce inconfundabilă, care va provoca mereu fiori.
Doina Aldea-Teodorovici a fost mai mult decât o artistă. A fost o prezență care a contribuit la renașterea națională și la definirea unei epoci. Astăzi, rememorăm moștenirea sa muzicală și impactul pe care l-a avut în inimile noastre, anunță Direcția Generală Cultură și Patrimoniu Cultural a municiupiului Chișinău.
Doina Aldea Teodorovici s-a născut la 15 noiembrie 1958, în Chișinău.
De la vârsta de 14 ani ani a activat în ansamblul „Moldoveneasca”, cu care a întreprins turnee în toate republicile unionale, dar și în Mongolia, Algeria, Germania, Cipru, la festivalul tineretului din Cuba.
În anul 1981 se căsătorește cu Ion Aldea-Teodorovici.
În anul 1991, împreună cu soțul său, câștigă premiul presei la Festivalul Național de Muzică Ușoară „Mamaia – 91”. În 1992 a fost protagonista filmului „Dragostea ce mișcă sori și stele” și în același an, împreună cu Ion este diplomată la Festivalul „Cerbul de aur” de la Brașov.
Doina Aldea-Teodorovici a decedat împreună cu soțul său, în urma unui accident rutier, produs în România, în noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992. Aceasta era însărcinată și aștepta o fetiță. Ion și Doina Aldea-Teodorovici au lăsat în urmă un copil orfan de numai 10 ani, Cristofor, care a continuat activitatea muzicală a părinților.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE