Armata Națională a recepționat ultimele unități de tehnică „Piranha” din partea guvernului german 

320
0

Armata Națională a recepționat, ieri, ultimul lot de transportoare „Piranha-3 H” oferit de Guvernul Republicii Federale Germania.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În Tabăra Militară 142 a fost organizată o ceremonie, în cadrul căreia au fost prezentate toate cele 19 unități de tehnică „Piranha” primite pe parcursul anului curent, în contextul realizării obiectivului de modernizare a Armatei Naționale și în baza acordului semnat între Ministerul Apărării și partea germană în luna octombrie 2021, informează Ministerul Apărării.

La eveniment au fost prezenți ministrul Apărării Anatolie Nosatîi, Ambasadorul Republicii Federale Germania în Republica Moldova, E.S. Margret Uebber, conducerea Armatei Naționale, atașați militari acreditați în țara noastră, precum și reprezentanții Companiei GDELS (GENERAL DYNAMICS European Land Systems—FWW GmbH), responsabile de transportarea tehnicii militare în Republica Moldova.

„Acest eveniment este important pentru Armata Națională, dar și pentru Republica Moldova, asistența partenerilor noștri venind în contextul consolidării capacităților de apărare ale țării noastre. Odată cu implicarea transportoarelor ‚Piranha’ în procesul de instruire, eficacitatea antrenamentelor a crescut și totodată, a sporit interoperabilitatea militarilor noștri cu partenerii cu care se antrenează în comun. Vehiculele de infanterie blindate au îmbunătățit manevrabilitatea unităților de infanterie ale Armatei Naționale”, a declarat Anatolie Nosatîi, ministrul Apărării, mulțumind, în acest context, părții germane.

Ambasadoarea Germaniei la Chișinău, Margret Uebber, a menționat că „Germania respectă pe deplin statutul de neutralitate al Republicii Moldova. Furnizarea acestor vehicule blindate este concepută exclusiv pentru a spori capacitățile de apărare ale Moldovei în domeniul mobilității militare, precum și pentru a permite Forțelor Armate să participe în operații internaționale de menținere a păcii”.

De notat că transportoarele „Piranha-3 H” sunt utilizate în cadrul procesului de instruire a militarilor din Batalionul 22 „Căști albastre”, care urmează să fie detașați în misiuni peste hotare.

Colaborarea moldo-germană în domeniul militar a demarat în martie 2003, odată cu semnarea Acordului interministerial de colaborare în domeniul apărării.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE