Toți candidații Partidului Politic „Șansă” excluși din cursa electorală

532
0

Comisia pentru Situații Excepționale a dispus anularea înregistrării concurenților electorali desemnați de partidul politic „Șansa” în cadrul alegerilor locale generale din 5 noiembrie. Comisia Electorală Centrală va asigura informarea birourilor electorale ale secțiilor de votare, până la sfârșitul zilei de 4 noiembrie 2023, despre necesitatea aplicării ștampilei cu mențiunea „Retras” în toate buletinele de vot, în dreptul tuturor concurenților electorali din partea partidului Politic „Șansa”.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit premierului Dorin Recean, decizia vine în urma audierii rapoartelor instituțiilor de drept din Republica Moldova și după o inventariere a tuturor categoriilor de probe. De asemenea, în baza raportului prezentat, astăzi, de Serviciul de Securitate și Informații, Federația Rusă finanțează grupul criminal condus de Ilan Șor, urmărind compromiterea proceselor electorale din Republica Moldova și subminarea securității țării noastre. Instituțiile statului au acționat inclusiv în baza informațiilor și atenționărilor primite pe parcursul ultimilor ani de la partenerii noștri externi, în special Ucraina, România și SUA.

„Federația Rusă nu poate intra cu tancurile azi în Republica Moldova, așa cum a intrat în Ucraina, dar intră cu crimă organizată pe care o finanțează cu zeci de milioane de euro – bani murdari care să corupă justiția, să corupă funcționarii publici, să finanțeze atacuri cibernetice, cu subminarea instituțiilor, coruperea politică, distrugerea sistemului electoral, dezinformarea și războiul informațional. Vreau să fie clar – noi protejăm Republica Moldova de o rețea bine organizată de criminali, din alegeri este scoasă o grupare criminală organizată, nu un partid politic”, a menționat prim-ministrul Dorin Recean în cadrul unui briefing de presă, în urma ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE