Practica „hoților în lege”, în actualitate. Șoferi de curse internaționale – bătuți și impuși să finanțeze „bugetul comun” al unei organizații criminale

479
0

Trei bărbați au ajuns pe mâna poliției fiind bănuiți de șantajarea transportatorilor de pasageri și colete pe cursa Moldova-Marea Britanie.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Mai exact, în august 2023, cei trei membri ai grupului infracțional au impus doi administratori ai curselor respective să le achite a câte 50 lire sterline per cursă efectuată „pentru faptul că cei doi uzează de această posibilitate de muncă”.

Potrivit poliției, banii erau destinați „bugetului comun al unei organizații criminale, unul din bănuiți fiind membru al organizației criminale „Machena””.

În cazul în care aceștia nu ar fi acceptat să le plătească taxa ilegală, bănuiții i-au amenințat cu sistarea activității lor pe această cursă. Totodată, unul din administratori a fost amenințat cu incendierea automobilului personal. Așa cum nu și-au primit banii, în septembrie, aceștia l-au agresat fizic pe unul din transportatori, pe o stradă din Băcioi, Chișinău, căruia i-au cauzat leziuni corporale.

Totuși, cei doi bărbați au rezistat șantajului și au depus plângere la autorități. Au urmat percheziții cu sprijinul angajaților „Fulger,” rezultate inclusiv cu ridicarea unui pistol de model Glock deținut ilegal și reținerea celor trei bănuiți. Doi din ei au vârsta de 47 de ani, iar al treilea are vârsta de 41 ani. Unul din ei a fost anterior condamnat la ispășirea pedepsei cu închisoarea pentru tâlhărie, încălcarea inviolabilității vieții personale, iar altul – pentru furt și pentru dobândirea sau comercializarea bunurilor despre care se știe că au fost obținute pe cale criminală.

Acum, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) urmează să cerceteze probele în vederea determinării necesității aplicării arestului preventiv pentru 30 de zile în privința acestora. Cercetările continuă, timp în care cei trei beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE