Cinci tineri vor desfășura stagii plătite la Parlament. Aceștia vor ridica lunar o bursă în valoare de 3000 de lei

337
0
stagii pentru cinci tineri in parlament

Cinci tineri vor fi stagiari la Parlamentul Republicii Moldova, în cadrul Programului de stagii plătite în sectorul public. Stagiul va avea loc în perioada noiembrie 2023 – martie 2024. Pe durata stagiului, tinerii vor beneficia de o bursă lunară în valoare de 3000 de lei. Conform prevederilor, tinerii care dețin diploma de studii superioare absolvite și au finalizat stagiul complet, de 720 de ore, fiind evaluați cu calificativul „foarte bine”, vor putea fi propuși spre numire într-o funcție publică de execuție.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Stagiarii au fost selectați în bază de concurs, iar astăzi și-au început activitatea în cadrul Secretariatului instituției legislative.

Ei vor activa în cinci direcții: Direcția generală documentare parlamentară, Direcția generală juridică, Direcția relații interparlamentare, Direcția petiții și audiențe și Direcția comunicare și relații publice.

În cadrul evenimentului de lansare, Secretarul general al Parlamentului, Tamara Gheorghița, alături de mentori și șefi de direcție, a salutat stagiarii și a menționat că, în acest an, în premieră, este organizat un program de stagii plătite în sectorul public.

„Legislativul încurajează implicarea tinerilor în serviciul public, iar acest program reprezintă o bună oportunitate de a obține experiență într-o funcție publică. Domeniile în care urmează să activați sunt foarte interesante. Noi suntem deschiși spre conlucrare și vă îndemnăm să vă implicați, să vă manifestați interesul de a cunoaște mai multe despre specificul activităților din cadrul instituției parlamentare”, a menționat Secretarul general al Parlamentului.

În perioada de stagiu, cei cinci tineri vor fi inițiați în activitatea Secretariatului Parlamentului și vor fi implicați în realizarea activităților direcției, conform specializării, fiind ghidați de către un mentor.

Programul de stagii plătite în serviciul public este implementat în conformitate cu Legea nr. 123/2023 privind stagiile plătite în serviciul public. Conform prevederilor, tinerii care dețin diploma de studii superioare absolvite și au finalizat stagiul complet, de 720 de ore, fiind evaluați cu calificativul „foarte bine”, vor putea fi propuși spre numire într-o funcție publică de execuție. În acest caz, pentru angajare nu va fi necesară experiența profesională, nu va fi organizat un concurs și nu va fi stabilită o perioadă de probă.

Programul de stagii plătite în serviciul public este dedicat studenților și absolvenților instituțiilor de învățământ din țara noastră și este implementat de Cancelaria de Stat.

Stagiile din acest an se realizează în cadrul Secretariatului Parlamentului, Aparatului Președintelui Republicii Moldova, Cancelariei de Stat, ministerelor și autorităților administrative din subordinea acestora, precum și în cadrul autorităților administrative centrale subordonate Guvernului.

Programul își propune asigurarea unei tranziții a tinerilor de la studii la piața muncii și reprezintă o oportunitate de acumulare a experienței profesionale.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE