Editorialistul și scriitorul Nicolae Negru a împlinit 75 de ani

559
0
Sursa foto: „Arhiva Nicolae Răileanu” a MNLR
Scriitorul și jurnalistul Nicolae Negru a împlinit 75 de ani de la naștere, informează Muzeul Național al Literaturii Române.
Potrivit sursei citate, Nicolae Negru s-a născut la 14 octombrie 1948, în satul Ciutulești, raionul Florești, R.S.S. Moldovenească, U.R.S.S. Are formație universitară tehnică (Institutul Politehnic, Chișinău, 1970), dar s-a remarcat în viața publică ca reprezentant al domeniului umanist. Se consideră că, deși ține de vârsta biologică a Promoției 70, scriitorul Nicolae Negru s-a produs în paradigma estetică a optzecismului.
A debutat ca dramaturg și s-a manifestat preponderent în acest gen literar. Piesa „Revine Marea Sarmațiană și ne întoarcem în Carpați” a fost montată la Teatrul „Alexei Mateevici” în anul 1998, fiind publicată de Editura Arc în același an. Nicolae Negru a mai semnat piesele: „Minte-mă, minte-mă… ” (1999), „Actorul Crap” (2007), „Femeia invizibilă” (2010) ș.a.
Nicolae Negru este un reputat editorialist, comentator politic cu o prezență remarcabilă în media din Republica Moldova.
Este membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova, al Uniunii Scriitorilor din România şi al Uniunii Ziariștilor din Republica Moldova.
Redacția „Gazeta de Chișinău” îi urează mulți ani cu sănătate editorialistului Nicolae Negru.
Fotografii din „Arhiva Nicolae Răileanu” a MNLR
Fotografii din „Arhiva Nicolae Răileanu” a MNLR

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE