La mulți ani, Lidia Botezatu! Ce-i doresc fanii interpretei

755
0

Interpreta de muzică ușoară Lidia Botezatu, solista formației „Noroc”, Artistă a Poporului, deținătoare a „Ordinului Republicii” își sărbătorește astăzi ziua de naștere. Interpreta a fost felicitată pe o rețea de socializare de către Directorul general al ÎS OCI ,,Moldova-Concert”, Andrei Locoman, care i-a dorit să-și mențină dragostea și pasiunea pentru muzică, elanul tineresc și să continue să fie o revelație pentru publicul meloman.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Astăzi, 12 octombrie, cele mai alese cuvinte de felicitare, gânduri și cuvinte alese se îndreaptă spre inima Lidiei BOTEZATU, care a ajuns la ceas aniversar. Este un prilej deosebit de a ne exprima admirația și gratitudinea pentru tot ceea ce a reușit să realizeze în muzica ușoară. Nu a fost deloc ușor să se mențină până în prezent în prim-planul muzicii ușoare, dar vorba cântecului ,,A avut noroc de ,,Noroc” și a știut cum să treacă peste multiplele obstacole care le tot apăreau în cale. Prin muncă și talent, alături de Mihai Dolgan, dar mai ales inimă lângă inimă, au parcurs etape complicate în procesul lor de creație, doar uniți au reușit să păstreze bunul nume al legendarei formații ,,Noroc”. Peste ani, li s-a alăturat și feciorul Radu, demn urmaș al dinastiei Dolgan. Acum Lidia Botezatu și Radu Dolgan, anume ei, în primul rând, trebuie să perpetueze bunul nume al formației, care, iată, mai bine de cinci decenii, ne bucură inimile cu melodii de aleasă vibrație sufletească, melodii emblematice în muzica ușoară din Republica Moldova.

Dragă Lidia Botezatu, suntem onorați să vă avem în componența ÎS OCI ,,Moldova-Concert” și ne bucurăm că vă mențineți dragostea și pasiunea pentru muzică, elanul tineresc și continuați să fiți o revelație pentru publicul meloman.

Să trăiți mulți ani, dragă Lidia BOTEZATU. Să ne bucurați cu prezența în scena muzicii ușoare încă mult timp, admiratorii devotați”, a scris Andrei Locoman pe pagina de socializare a interpretei.

Lidia Botezatu s-a născut pe 12 octombrie 1949, în orașul Hâncești.

În anii 1963-1967 și-a făcut studiile la Colegiul de muzică „Ștefan Neaga”, secția Teoria muzicii. În ultimul an de studii, a fost invitată în formația de muzică ușoară „Noroc” de către directorul artistic al acesteia, care i-a devenit soț, compozitorul Mihai Dolgan. Primele cântece ale Lidiei Botezatu au fost: „Ce păcat!”, „Ploaia”, „Te voi iubi pân` la sfârșitul lumii” ș.a.

A lansat cântecele, care au devenit șlagăre: „Înflorea odată crinul”, „Bădiță Petre”, „Chișinăul meu cel mic”, „Satele Moldovei mele”, „Basarabia”, „Foaie verde și-o sipică”, „Ce rost are”, „Soare”, „Pasăre în zbor”, „La revedere” – toate pe muzica lui Mihai Dolgan.

De asemenea, a interpretat piesele „Frumoasa mea patrie” (muzică – Constantin Rusnac, versuri – Gheorghe Vodă), „Tinerețe, floare” (compozitor – Anatol Chiriac, versuri – Teo Chiriac), „De ce?” (muzică – Petre Teodorovici, versuri – Grigore Vieru), „Mai fă, Doamne sfinte, încă o minune” (muzică – Liviu Știrbu, versuri – Tudor Țărnă), „Ochii verzi” (muzică – Gheorghe Mustea, versuri – Dumitru Matcovschi) ș.a.

În 1994 i s-a conferit titlul onorific de maestru în artă, în martie 2012, prin decret prezidențial – „Ordinul Republicii” și în 2018 – titlul onorific „Artistă a Poporului din Republica Moldova”.

 

 

 

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE