O nouă companie aeriană internațională va opera zboruri de pe AIC. În ce direcție vor putea zbura moldovenii direct

430
0

„Azerbaijan Airlines” este cel mai nou partener al Aeroportului Internațional Chișinău. Noua companie aeriană, cunoscută și sub denumirea AZAL, lansează începând de vineri, 15 septembrie,  zboruri directe și regulate spre Baku.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Zborurile vor fi operate cu o frecvență de două ori pe săptămână, luni și vineri, iar ruta va fi operată cu aeronave de tip Embraer 190.

Acum două zile, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, anunța despre vizita reprezentanților companiei aeriene low-cost din Germania, Eurowings și eventualitatea operării zborurilor spre și din Chișinău.

La sfârșitul lunii august, autoritățile anunțau și despre intrarea pe piața R. Moldova a companiei Air Baltic. Operatorul va asigura cursa Chişinău-Riga. Primele zboruri sunt planificate începând cu anul viitor, iar biletele vor apărea curând în vânzare.

Air Baltic este cea mai mare companie din Țările Baltice cu baze operaționale din Riga, Tallin și Vilnius, fiind considerată cea mai punctuală companie aeriană din lume. Aceasta efectuează în prezent 60 de zboruri directe din Riga și are o flotă în mărime de 28 de aeronave.

Pasagerii moldoveni s-au pomenit în dificultate în condițiile în care, la sfârșitul lunii februarie, compania Wizz Air a decis să suspende toate zborurile sale din și spre Chișinău, iar operatorul național Air Moldova și-a sistat treptat activitatea.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE