Operatorul Air Baltic intră pe piaţa din Moldova. Primele zboruri vor avea loc la anul, iar biletele vor apărea curând în vânzare

708
0

Compania Air Baltic intră pe piaţa din Republica Moldova. Compania aeriană va asigura cursa Chişinău-Riga. Primele zboruri vor fi operate începând cu anul viitor, iar biletele vor apărea curând în vânzare.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Anunţul a fost făcut de ministrul Dezvoltării Economice şi Digitalizării, Dumitru Alaiba.

„Operator aerian cunoscut pentru serviciile sale de calitate și prețuri accesibile, lansează cursa Chișinău-Riga, începând cu anul 2024.  Biletele pentru această cursă vor fi puse în vânzare începând chiar din această săptămână. Continuăm să explorăm noi oportunități de călătorie pentru cetățenii Republicii Moldova”, a menţionat oficialul.

Air Baltic este cea mai mare companie din Țările Baltice cu baze operaționale din Riga, Tallin și Vilnius, fiind considerată cea mai punctuală companie aeriană din lume. Aceasta efectuează în prezent 60 de zboruri directe din Riga și are o flotă în mărime de 28 de aeronave.

Anterior, Alaiba anunţa cu „optimism precaut” despre eventualitatea atragerii pe piaţa din R. Moldova a companiei low-cost din Germania – Eurowings.

„Companiile internaționale nu iau decizii peste noapte, dar vă promitem, facem tot ce putem ca să aducem cât mai multe companii, cât mai curând, pe aeroportul din Chișinău”, declara Alaiba acum câteva zile.

Pasagerii moldoveni s-au pomenit în dificultate în condiţiile în care, la sfârşitul lunii februarie, compania Wizz Air a decis să suspende toate zborurile sale din şi spre Chişinău, iar operatorul naţional Air Moldova şi-a sistat treptat activitatea.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE