AAC a suspendat Certificatul de Operator Aerian al Air Moldova. Compania nu are nici măcar o aeronavă

546
0

Autoritatea Aeronautică Civilă a suspendat Certificatul de Operator Aerian (AOC) al Air Moldova, din cauza lipsei a cel puțin o aeronavă ce ar deține un certificat de navigabilitate valabil.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Singura aeronavă, care mai este în gestiunea operatorului aerian Air Moldova, se află la mentenanță, iar lucrările care au fost planificate pentru luna aprilie nu au fost finalizate până în prezent. Certificatul de navigabilitate al aeronavei a expirat la 21 august curent, iar în lipsa certificatului de navigabilitate valabil care denotă operabilitatea aeronavei, compania aeriană nu poate deține un Certificat de Operator Aerian. Astfel, la solicitarea operatorului, Autoritatea Aeronautică Civilă a suspendat AOC-ul Air Moldova, până pe 31 octombrie 2023”, se menţionează în nota emisă de AAC.

În contextul anulării tuturor zborurilor de către operatorul aerian privat Air Moldova, pasagerii sunt îndemnaţi să își revendice drepturile, solicitând operatorului aerian rambursarea costului biletelor.

Solicitările și reclamațiile vor fi direcționate în adresa companiei aeriene, iar ulterior, în cazul unui rezultat nesatisfăcător, în adresa Autorității Aeronautice Civile.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE