Alertă de călătorie în Grecia! 56 de pompieri moldoveni vor merge în Republica Elenă în misiune de salvare

494
0

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) recomandă cetățenilor moldoveni să evite deplasările în zonele din Grecia afectate de incendii. Totodată, cetăţenii care deja se află în zone afectate, sunt îndemnaţi să ia legătura cu misiunea diplomatică a ţării noastre.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Precizăm că mai multe regiuni din Grecia se confruntă cu incendii de vegetație. Este vorba despre regiunea Viotia, regiunea Rhodope, insula Evia și orașul Alexandroupolis.

„În acest context, MAEIE subliniază că niciun cetățean moldovean nu a fost afectat, nefiind până la această oră recepționate solicitări de asistență în adresa misiunii noastre diplomatice la Atena… MAEIE, prin intermediul ambasadei țării noastre la Atena menține permanent contactul cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară în funcție de solicitări”, se menţionează în nota emisă de MAEIE.

Cetățenii ne pot contacta la următoarele numere de telefon ale Ambasadei Republicii Moldova la Atena: +30 699 793 9458, +30 697 63 08 513 sau via email: atena@mfa.gov.md, precum și la Centrul de Apel al MAEIE: 0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova sau 022 23 20 02, email: call.center@mfa.gov.md. Totodată, cetățenii greci și străini care se află în pericol pot apela linia de urgenţă instituită de autorităţile grecești: +30 2131331200.

În acelaşi timp, şefa statului, Maia Sandu, a anunţat că, în următoarele zile, 56 de pompieri moldoveni vor fi detaşaţi în Grecia pentru a participa la stingerea incendiilor.

„I-am menționat premierului elen că țara noastră este gata, în următoarele zile, să detașeze 56 de pompieri ca să ajute la stingerea incendiilor devastatoare cu care se confruntă Grecia, așa cum am făcut-o și în anii precedenți. Suntem solidari cu țările prietene atunci când e nevoie”, a anunţat preşedinta Maia Sandu.

Precizăm că şefa statului, Maia Sandu, a efectuat o vizită de lucru la Atena, la invitația prim-ministrului Republicii Elene, Kyriákos Mitsotákis. Preşedinta a participat la o reuniune de lucru a șefilor de stat și de guvern din Sud-Estul Europei și Balcanii de Vest, organizată de premierul Mitsotákis.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE