Socialistul Dodon se vrea consilier municipal în capitală. Va candida la alegerilor locale generale din toamnă

414
0
Igor Dodon, sursa foto: www.azerbaycan24.com
Igor Dodon, sursa foto: www.azerbaycan24.com

Socialistul, Igor Dodon, cercetat în câteva dosare penale, inclusiv pentru trădare de patrie, se vrea consilier municipal în Chișinău. El însuși a anunțat despre „decizia partidului” de a-l plasa cap de listă pentru alegerile locale generale din 5 noiembrie.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Colegii de partid au decis că eu trebuie să fiu în fruntea listei candidaților PSRM la Consiliul Municipal Chișinău. Voi candida pentru funcția de consilier municipal, primul pe lista socialiștilor, la alegerile din 5 noiembrie”, a anunțat Dodon în cadrul unei transmisiuni video pe pagina sa de socializare.

Cu doar o zi înainte de acest anunț, fostul președinte al R. Moldova a fost scutit de magistrații de la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) de interdicția de a părăsi țara. Judecătorii au respins solicitarea procurorilor de a prelungi măsura cu încă 60 de zile. Dodon a salutat decizia magistraților pe care a considerat-o corectă.

Precizăm că fostul președinte socialist a revenit la șefia PSRM în aprilie curent, întâmplător sau nu, după o vizită efectuată la Moscova. Mai menționăm că Dodon este cercetat penal în câteva cauze penale, fiind învinuit de finanțarea partidului de către o organizație criminală, îmbogățire ilicită, trădare de patrie și corupere pasivă și este judecat în renumitul dosar „kuliok”. La baza dosarului stau înregistrările video din 2019 în care fostul lider al democraților, fugarul Vlad Plahotniuic, îi transmite lui Dodon o pungă de plastic, în care se presupune că erau bani.

Mai precizăm că în calitate de candidat pentru fotoliul de primar general al capitalei a fost înaintat deputatul Adrian Albu.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE