O nouă tentativă. Reprezentanții companiei Eurowings au ajuns la Chișinău. Prima dată, au fost întorși din drum

507
0

Reprezentanții companiei aeriene low-cost din Germania, Eurowings, au ajuns la Chișinău unde urmează să examineze, de comun cu autoritățile moldovene de profil, posibilitatea de a opera curse de la și spre Chișinău.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Anunțul a fost făcut de ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, care vorbea cu „optimism precaut” despre această oportunitate încă acum două săptămâni. Prima dată, reprezentanții companiei „au fost întorși din drum”, anunță Alaiba.

„Din păcate, atunci au fost întorși din drum. Ironic, foarte ironic, din cauza deficitului de zboruri. S-au întors oamenii din drum. Azi îi primim, totuși, în ospeție, pe cei de la Eurowings și o să-i convingem. Situația cu zborurile deja se îmbunătățește, dar mai avem nevoie de cel puțin câteva destinații”, a scris ministrul de ramură pe pagina sa de socializare.

La sfârșitul lunii august, autoritățile anunțau și despre intrarea pa piața R. Moldova a companiei Air Baltic. Operatorul va asigura cursa Chişinău-Riga. Primele zboruri sunt planificate începând cu anul viitor, iar biletele vor apărea curând în vânzare.

Air Baltic este cea mai mare companie din Țările Baltice cu baze operaționale din Riga, Tallin și Vilnius, fiind considerată cea mai punctuală companie aeriană din lume. Aceasta efectuează în prezent 60 de zboruri directe din Riga și are o flotă în mărime de 28 de aeronave.

Pasagerii moldoveni s-au pomenit în dificultate în condițiile în care, la sfârșitul lunii februarie, compania Wizz Air a decis să suspende toate zborurile sale din și spre Chișinău, iar operatorul național Air Moldova și-a sistat treptat activitatea.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE