Ministrul Alaiba ia în derâdere nemulţumirea companiei Air Moldova căreia îi cere să „întoarcă imediat” banii călătorilor păgubaşi

513
0

Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, ia în derâdere nemulţumirile exprimate de compania Air Moldova şi-i cere să „întoarcă imediat oamenilor banii pe care i-au achitat pentru biletele procurate la zboruri ce nu au avut loc”.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Air Moldova condamnă”, cică… Unicul mesaj pe care îl așteaptă cetățenii de la această companie nu sunt “condamnări”, ci următorul: „Air Moldova dă toate asigurările că toți cetățenii vor fi despăgubiți pentru biletele procurate în termenii cei mai proximi”.  Acest mesaj nu-l văd în comunicat. Să întoarcă imediat oamenilor banii pe care i-au achitat pentru biletele procurate la zboruri ce nu au avut loc. Sunt bani munciți cinstit de câteva zeci de mii de oameni. Doar stăpânul companiei fugarul Șor parcă are bani de cheltuit pe atâtea partide, pe atâtea campanii, proteste, și alt fel de „investiții”. Să dea imediat banii oamenilor”, scrie Alaiba în mesajul său.

Reacţia funcţionarului vine după ce, cu o zi înainte, compania a emis un comunicat prin care  „condamnă toate insinuările și afilierile politice atribuite companiei, cu scopul de a manipula opinia publică”. Asta după ce acelaşi ministru – Alaiba, a comentat suspendarea Certificatului de Operator Aerian al Air Moldova, menţionând că şi aceasta ar fi o schemă criminală pusă la cale de penalul fugar, Ilan Şor.

„După ce a devalizat sistemul bancar și a furat miliardul, Șor a decis să aplice o schemă similară și la Air Moldova. După o privatizare în condiții suspecte din perioada Plahotniuc, a început perioada unui management defectuos. Prin fraudă, o grupare criminală a preluat o companie de stat și a subordonat-o necesităților lor corupte. Air Moldova lui Șor a mințit oamenii. Compania a ajuns să vândă bilete la costuri ireale, pentru zboruri care, cel mai probabil, știau că nu vor avea loc, conștienți de riscuri că oamenii nu vor mai beneficia de serviciile lor. Au luat banii oamenilor, zborul nu a avut loc, iar banii înapoi nu-i dau. Iată modelul afacerii lui Șor. În această horă au intrat și unele agenții de turism care au vândut și ei bilete”, scria anterior Alaiba.

Amintim că joi, 24 august, Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a anunţat despre  suspendarea Certificatului de Operator Aerian (AOC) al Air Moldova, din cauza lipsei a cel puțin o aeronavă ce ar deține un certificat de navigabilitate valabil. Singura aeronavă, care mai este în gestiunea operatorului aerian Air Moldova, se află la mentenanță, iar lucrările care au fost planificate pentru luna aprilie nu au fost finalizate până în prezent. În contextul anulării tuturor zborurilor de către operatorul aerian privat Air Moldova, pasagerii sunt îndemnaţi să își revendice drepturile, solicitând operatorului aerian rambursarea costului biletelor.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE