Mai mulți furnizori de servicii TV și radio au fost clasificați ca naționali sau locali

583
0

11 furnizori de servicii de televiziune și radio au fost clasificați ca naționali sau locali în cadrul şedinţei de vineri, 25 august, a Consiliului Audiovizualului (CA). În categoria naționali au fost incluși furnizorii serviciilor de televiziune Next TV, Premiera TV, WE SPORT TV, GN TV, Legal TV, Privesc.Eu TV, Global 24 și furnizorii serviciilor Radio Noroc și Vocea Basarabiei, iar în categoria locali – furnizorii serviciilor TV 9 și Smile FM.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Conform prevederilor Codului serviciilor media audiovizuale (CSMA), posturile TV naționale sunt obligate să producă cel puțin 8 ore de programe audiovizuale locale, iar cele locale – cel puţin 2 ore de programe. În același timp, posturile de radio naționale sunt obligate să producă cel puțin 10 ore de programe locale, iar cele locale – cel puţin 6 ore de programe.

Începând cu ziua de vineri, când intră în vigoare decizia, CA a acordat un termen de 90 de zile furnizorilor pentru a se conforma clasificării.

Totodată, unii furnizori de servicii media au fost excluși din listă pentru că au renunțat la licența de emisie. Este vorba despre REN Moldova, 10 TV, STV, ATV COGUK, ENI AI, TV BIZIM DALGAMIZ, Radio Orhei, Radio Sud). Alţii au fost excluşi pe motiv că licenţa a expirat – RU-TV Moldova sau nu a fost prelungită – Orhei TV.

CA a întocmit lista în baza informațiilor oficiale de la Biroul Național de Statistică, de la IP „Serviciul Național de Management al Frecvențelor Radio” și de la Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației a Republicii Moldova. S-a luat în calcul și structura serviciului media, genul programelor locale/achiziționate, grila de emisie, genericul programelor, temele abordate în emisiunile de dezbateri și invitații din cadrul programelor.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE