Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) le solicită părinţilor responsabilitate. „Nu aduceți copiilor produse alimentare pe teritoriul taberelor de odihnă!”, cere ANSA.
Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.
SUSȚINE„În urma desfășurării mai multor controale în taberele de odihnă și Centrele de agrement pentru copii din țară, inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor au depistat pungi întregi de produse alimentare perisabile, livrate copiilor de către părinți și păstrate în condiții neconforme”, susţin reprezentanţii Agenţiei.
În urma verificărilor, au fost identificate mai multe tipuri de produse interzise pe teritoriul taberelor – produse alimentare, care nu sunt păstrate ulterior în condiții favorabile, băuturi carbogazoase, băuturi interzise consumului copiilor (cum ar fi energizantele, produsele perisabile din carne, ouăle, lactatele), precum și alte produse achiziționate din locuri necunoscute, greu de identificat.
„În acest context, Agenția se adresează părinților, să fie responsabili și să nu le aducă produse alimentare copiilor, cu excepția apei potabile. Acestea le-ar putea provoca toxiinfecții alimentare. Nu transformați odihna copiilor în patul de spital!”, solicită responsabilii din cadrul Agenţiei.
De asemenea, ANSA le sugerează părinţilor să aleagă în cunoştinţă de cauză locul de odihnă și agrement pentru copii, să se informeze despre condițiile sanitare și meniurile alimentare.
Gazeta de Chişinău precizează că la începutul lunii iulie curent, peste 30 de copii de la Centrul de agrement pentru copii, gestionat de fundația „Don Bosco” din Chișinău, s-au intoxicat și au avut nevoie de îngrijiri medicale. În cadrul controalelor efectuate au fost depistate încălcări grave ale legislației în domeniul siguranței alimentelor și igienei alimentare. Centrul și compania furnizoare și-au sistat temporar activitatea.
Precizăm că o mămică din Chişinău, jurnalista de la televiziunea națională, Tatiana Cojocaru, a reclamat că fiica sa a fost internată la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii, după ce a făcut o toxiinfecție alimentară.
Recent, în România, un copil de 17 ani a murit la o tabără de vară, după ce a consumat energizante.
Acest articol a fost realizat în cadrul proiectului „Consolidarea Statului de Drept și a Mecanismelor Anticorupție în Republica Moldova”, cofinanțat de Uniunea Europeană și Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).
Partener al proiectului în municipiul Chișinău este Instituția Privată Publicația Periodică „Gazeta de Chișinău” care implementează proiectul „Prevenirea corupției în sectorul siguranței alimentare prin informare, formare și responsabilizare”.
În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.
SUSȚINE