Zeci de milioane de dolari pentru modernizarea sistemului de învăţământ din Moldova

520
0

Banca Mondială (BM) va oferi Republicii Moldova asistență financiară, sub formă de grant și de împrumut, în valoare de aproape 60 de milioane de dolari pentru modernizarea sistemului de învățământ. Ratificarea unor acorduri care presupun acest lucru au fost votate în prima lectură.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Banca Mondială va oferi Republicii Moldova granturi în valoare totală de 19,8 milioane de dolari și un împrumut de 40 de milioane de dolari. Resursele financiare vor fi utilizate pentru sporirea calității educației pentru copii și elevi prin crearea unor medii de învățare sigure, moderne și adaptate la necesități. Urmează a fi construite trei licee noi și a fi reabilitate 15 școli și 15 grădinițe. De asemenea, vor fi investiți bani pentru modernizarea fizică și digitală a mediilor de învățare în aproximativ 200 de școli.

Ratificarea acordurilor care presupun acordarea finanțării va fi propusă deputaților spre examinare în a doua lectură.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE