Un nou pod rutier transfrontalier va fi construit peste râul Nistru, în zona localităților Cosăuți – Yampil

565
0

La inițiativa Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Executivul a aprobat azi, 12 iulie, ratificarea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Cabinetul de Miniștri al Ucrainei privind construcția podului rutier transfrontalier peste râul Nistru la frontiera de stat moldo-ucraineană, în zona localităților Cosăuți – Yampil, semnat la Kiev pe 12 iunie 2023. Podul va avea o lungime de peste 1400 de metri, două benzi de circulație și două trotuare pietonale pe ambele părți. Construcția urmează să fie dată în exploatare în anul 2025.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Guvernul Ucrainei va asigura finanțarea proiectului tehnic al podului, inclusiv construcția acestuia și a infrastructurii conexe pe teritoriul său, iar Guvernul Republicii Moldova va asigura construcția infrastructurii rutiere conexe de pe teritoriul statului nostru.

Construcția podului rutier de frontieră va interconecta infrastructurile rutiere între cele două state, pe traseul T-02-02 Mohyliv-Podilsky-Yampil-Kryzopil-Bershad-Uman (UA) şi drumul naţional R14.1 R14 – Cosăuți – frontiera cu Ucraina (MD). De asemenea, reţeaua de drumuri prin partea de est a Republicii Moldova va fi conectată la rețeaua de drumuri transeuropene TEN-T, fiind facilitat, astfel, comerțul pe piețele interne şi internaționale.

„Prin ratificarea Acordului, se va conferi siguranță și securitate traficului rutier și va fi impulsionată creșterea economică a regiunilor din apropiere, datorită eliminării constrângerilor transfrontaliere, ceea ce va avea un impact pozitiv asupra calității vieții cetățenilor”, a menționat Lilia Dabija.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE