Victor Chironda este candidatul Platformei DA pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău

428
0
Candidatul Platformei DA pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău este Victor Chironda. Astfel, echipa Platformei DA se angajează să desfășoare o campanie constructivă, pozitivă și orientată spre soluții concrete, au anunțat azi membrii formațiunii politice într-o conferință de presă. „Vom avea doar promisiuni electorale argumentate, realiste și justificate. Chișinăul și suburbiile au nevoie de o viziune strategică pe termen lung, un plan de modernizare a capitalei”.
Liderului Platformei DA, Dinu Plîngău, a spus în cadrul evenimentului că: „După mai multe discuții și consultări suntem bucuroși să anunțăm că am identificat cel mai potrivit candidat pentru funcția de Primar General al capitalei. Este vorba de Victor Chironda, expert recunoscut în domeniul dezvoltării urbane, cu experiență academică relevantă, ex-Viceprimar al Chișinăului, activist civic. Așadar, candidatul Platformei DA pentru alegerile din capitală este domnul Victor Chironda.
Pe lângă candidatura la funcția de Primar General al capitalei, pentru Platforma DA, obiectivul politic major la alegerile locale din municipiu Chișinău este obținerea unui rezultat care să ne permită constituirea unei fracțiuni solide în cadrul Consiliului Municipal Chișinău. Doar având o fracțiune puternică în CMC, vom putea apăra eficient interesele locuitorilor municipiului Chișinău și ale celor din suburbii.
În ceea ce privește participarea Platformei DA la alegerile din Chișinău și suburbii, aș vrea să vă informez că noi suntem pregătiți să ne lansăm cu toată determinarea în această activitate. Aș vrea să vă reamintesc că în februarie anul curent am reorganizat cinci organizații teritoriale municipale într-o singură structură, mult mai puternică și viabilă – Organizația Teritorială Chișinău.
Totodată, aș vrea să vă informez că la nivel național am început un amplu proces de consolidare a partidului prin atragerea unor persoane de calitate, identificarea candidaților la alegeri pentru primării și consilii.”
Adresându-se locuitorilor municipiului Chișinău, candidatul Platforma DA la funcția de primar general al municipiul Chișinău, Victor Chironda, a spus că motivul de a participa la alegeri este unul simplu.
„Stimați cetățeni ai municipiului Chișinău, motivația mea de a participa în aceste alegeri este una simplă. Eu vreau să reformez primăria și să demonstrez că orașul se poate dezvolta într-un mod care face viața mai confortabilă și plină de oportunități pentru afaceri, locuri de muncă, familii cu copii și tineri care vor oportunități și condiții aici, acasă.
Orașul nu este deloc smart. Orașul nu atrage investiții serioase, nici private, nici europene. Orașul nu are niciun proiect major de infrastructură.
În toți acești ani am demonstrat că sunt un profesionist care pune principiile de dezvoltare urbană durabilă mai presus decât ratingul politic sau interesele de partid. Am promovat și implementat decizii și proiecte nepopulare dar necesare, care și-au dovedit eficiența, precum benzile dedicate pentru transport public sau trotuarele fără parcări.
Am demonstrat că sunt un om integru și sunt gata să lupt până la capăt pentru interesul public. Cazul hotelului Național a fost cel mai relevant exemplu în acest sens. Am refuzat să cedez sub presiunile mafiei imobiliare, fapt pentru care am fost demis ilegal din funcția de viceprimar.
Am demonstrat, de asemenea, că am o viziune pentru Chișinău și am capacități să transform această viziune în realitate. Tot ce se face în ultimii 4 ani în Chișinău sunt ideile mele, promovate în campania electorală din 2019. Aceste idei au fost pur și simplu preluate de Ivan Ceban, dar realizate nereușit și uneori chiar compromise.”

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE