Statul va oferi câte un milion de lei familiilor celor două persoane ucise în timpul atacului armat din Aeroport

669
0

Guvernul va oferi câte un milion de lei familiilor celor două persoane – poliţistul de frontieră Serghei Muntean şi agentul de securitate Igor Ciofu. Anunţul a fost făcut de şeful Executivului, Dorin Recean.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Vom acorda familiilor victimelor câte un milion de lei – bani din fondul de rezervă al Guvernului, fondul de consum al Întreprinderii de Stat Aeroportul Internațional Chișinău și conform legii privind funcţionarul public cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne”, a anunţat premierul.

Anterior, primarul general al capitalei, Ion Ceban, anunţa că primăria va oferi celor două familii un sprijin financiar a câte 100 de mii de lei.

Precizăm că agentul de securitate, Igor Ciofu, a fost înmormântat luni, 3 iulie în satul Nimoreni, Ialoveni. El avea 40 de ani şi a lăsat orfani de tată trei copii. Cea de-a doua victimă, poliţistul de frontieră, care avea 31 de ani, urmează să fie înmormântat marţi, 4 iulie, în satul de baştină Volintiri, raionul Ștefan Vodă.

Mai precizăm că ziua de marţi, 4 iulie, a fost decretată de preşedinta Maia Sandu drept zi de doliu naţional „în semn de profundă compasiune și solidaritate cu familiile, rudele și apropiații victimelor”.

În această zi, în toate localităţile din țară, precum și în misiunile diplomatice și consulare ale Republicii Moldova de peste hotare, drapelele de stat vor fi coborâte în bernă. La ora 12.00 se va cinsti memoria victimelor prin păstrarea unui moment de reculegere.

Cei doi au fost ucişi vinerea trecută pe Aeroportul Internaţional Chişinău în timp ce se aflau la datorie. Ei au fost împuşcaţi de un cetăţean al Tadjikistanului căruia i-a fost interzisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova.

Între timp, Procuratura din Tadjikistan a anunţat că atacatorul în vârstă de 43 de ani este membru al unei grupări criminale organizate, implicată în răpirea prim-vicepreşedintelui unei bănci comerciale din Duşanbe. Potrivit procurorilor din Tadjikistan, acesta a fugit de urmărirea penală în R. Moldova de unde intenţiona să ajungă în Uniunea Europeană.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE